STRESSZCSÖKKENTŐ ÉTELEK🧘‍♀️💚

Most különösen aktuális, de bármikor jól jöhet, íme 5 stresszcsökkentő élelmiszer⬇️
🧘‍♀️étcsokoládé🍫ugye, milyen jó hír?😃 Kutatások szerint az étcsokoládé csökkentheti a stresszt, és a feszültséget, a benne található polifenoloknak köszönhetően. Gazdag magnéziumforrás, amely szintén enyhítheti a szorongás tüneteit. Válasszunk 80%-os, vagy magasabb kakaótartalmú jó minőségű étcsokit, és fogyasszuk mértékkel!
🧘‍♀️brazil dió: ez a kedvenc rágcsám, egyrészt kiemelkedő szeléntartalma miatt, amely segít a gyulladáscsökkentésben, és kitűnő antioxidáns, másrészt azért, mert E-vitaminban gazdag. E két tulajdonsága miatt képes felvenni a harcot a stressz tüneteivel szemben. Napi 2-3 szem is elegendő belőle! Tipp: étcsokival a legfinomabb!😍
🧘‍♀️kurkuma: amellett, hogy vidám színt kölcsönöz az ételeknek, hatóanyaga, a kurkumin képes csökkenteni az oxidatív stresszt, és a gyulladást a szervezetben, amely gyakran összefüggésbe hozható például a depresszióval, vagy a gyakori feszültséggel. Indiai ételekhez kötelező, de adhatjuk krumplipüréhez, túrókrémhez, mártásokhoz, szószokhoz is.
🧘‍♀️tökmag: kiemelkedő cink, és kálium forrás. A káliumban gazdag ételek csökkenthetik a stressz okozta tüneteket. Egy tanulmány összefüggést talált az alacsony cinkbevitel, és a depresszió kialakulása között.
🧘‍♀️tengeri halak: omega-3 tartalmuknál fogva a lazac, a makréla, a szardínia, vagy a hering képesek felvenni a harcot a gyulladás ellen. Az omega-3 zsírsavak hatással vannak a kognitív funkciókra, valamint a mentális egészségre.

Ezek is érdekelhetnek

Házi jégkrém

Végtelenül egyszerű epres jégkrém házilag!. Tényleg 5 perc az előkészítése,

Shopping Cart