#tejmentes#olajmentes#tojásmentes#muffin#hozzáadottcukornélkül
Sziasztok!
Az első sor után felmerülhet a kérdés, hogy mi van ebben a muffinban a levegőn kívül?. De bármilyen meglepő, tej, tojás, és cukor nélkül készült, és (kóstolás után) ki merem jelenteni, hogy isteni lett! Ami viszont van benne az rengeteg gyümölcs, ami egy igazi kis kinccsé teszi ezt a nasit, amit sokkal nyugodtabb szívvel ehetsz meg a délutáni kávé mellé, mint mondjuk egy bolti változatot, amiben a cukor és a zsír dominál…
Elkészíteni sem bonyolult, mutatom a hozzávalókat, amiből 12 darab muffin lesz
90 g teljes kiőrlésű liszt
30 g kókuszliszt
1 db banán
5-7 szem datolya (én a nagyobb szemű királydatolyát használom)
4 evőkanál holland kakaópor
növényi tej (én házi kesutejet használtam, erről megtalálod a bejegyzést az előző posztomban)
2 almából (nagyobbak) készült fahéjas almaszósz
1 tk. Sütőpor
àfonya, vagy málna ízlés szerint
Az almaszószt érdemes előre elkészíteni: ehhez 2 nagyobb almát kockára vágva pici fahéjjal pár percig főztem, ezután a felesleges vizet leöntve róla botmixerrel pépesítettem, ennyi az egész, pont 5 perc.
Az almaszószt, a banánt, és a kimagozott datolyát mixerben összeturmixoltam, ezután hozzáadtam a száraz hozzávalókat, és annyi kesutejet, hogy az állaga muffintészta jellegű legyen. Ez kb.1/2 dl lehetett. Végül mehet bele a fagyasztott gyümölcs, amennyit csak szeretnél. 180 fokon 25 percig sültek…ez akár húsvéti süti is lehet, annyira szépek ebben a színes papírban.
Cukor nélkül is édes, tojás nélkül is összeállt, és olaj nélkül sem lett száraz!Próbáljátok ki!