Vegán muffin

#tejmentes#olajmentes#tojásmentes#muffin#hozzáadottcukornélkül
Sziasztok!🙋‍♀️
Az első sor után felmerülhet a kérdés, hogy mi van ebben a muffinban a levegőn kívül?🙈. De bármilyen meglepő, tej, tojás, és cukor nélkül készült, és (kóstolás után) ki merem jelenteni, hogy isteni lett! 😍Ami viszont van benne az rengeteg gyümölcs, 🫐🍌ami egy igazi kis kinccsé teszi ezt a nasit, amit sokkal nyugodtabb szívvel ehetsz meg a délutáni kávé mellé, mint mondjuk egy bolti változatot, amiben a cukor és a zsír dominál…
Elkészíteni sem bonyolult, mutatom a hozzávalókat, amiből 12 darab muffin lesz⬇️
🧁 90 g teljes kiőrlésű liszt
🧁30 g kókuszliszt
🧁1 db banán
🧁5-7 szem datolya (én a nagyobb szemű királydatolyát használom)
🧁4 evőkanál holland kakaópor
🧁növényi tej (én házi kesutejet használtam, erről megtalálod a bejegyzést az előző posztomban)
🧁2 almából (nagyobbak) készült fahéjas almaszósz
🧁1 tk. Sütőpor
🧁àfonya, vagy málna ízlés szerint
Az almaszószt érdemes előre elkészíteni: ehhez 2 nagyobb almát kockára vágva pici fahéjjal pár percig főztem, ezután a felesleges vizet leöntve róla botmixerrel pépesítettem, ennyi az egész, pont 5 perc🙏.
Az almaszószt, a banánt, és a kimagozott datolyát mixerben összeturmixoltam, ezután hozzáadtam a száraz hozzávalókat, és annyi kesutejet, hogy az állaga muffintészta jellegű legyen. Ez kb.1/2 dl lehetett. Végül mehet bele a fagyasztott gyümölcs, amennyit csak szeretnél🥰. 180 fokon 25 percig sültek…ez akár húsvéti süti is lehet, annyira szépek ebben a színes papírban😍.
Cukor nélkül is édes, tojás nélkül is összeállt, és olaj nélkül sem lett száraz!✌️👌Próbáljátok ki!

Ezek is érdekelhetnek

Shopping Cart