Ezt a receptet azért is imádom, mert igazából bárhogy lehet még fokozni. Nekem most ez az epres- pisztáciás variáció jutott eszembe, szerintem nem kell mondanom milyen lett, csak annyit mondok, hogy nem lőttem mellé ezzel az ízkombinációval.
A tálban 2 adagot láttok, annyira kiadós, hogy ennek a fele pont elég egy uzsira.
Viszont 1 adagot ne is készítsetek, valaki úgyis eleszi majd előletek ha meglátja
Tehát 2 adagra a recept
30 g zabpehely megdarálva
3,5 dl cukormentes mandulatej
ízlés szerint édesítő ( nálam stevia- eritrit)
8 dkg eper (nálam most fagyasztott volt)
3 tk. darált pisztácia
A zabpelyhet a mandulatejjel és az édesítővel sűrűre főztem, az epret (egy pici édesítővel) turmixoltam, és a darált pisztáciával együtt a kész “tejbegrízre” halmoztam. Amikor lesz majd igazi édes és friss eper, ahhoz tutira nem kell majd édesítő, de ehhez a fagyasztotthoz most kellett.