Hoztam nektek egy klasszikus receptet gombából, ez nem más, mint a svéd gombasaláta. Valahogy nálam a gomba mindig valamilyen tészta tetején végzi , mert imádom a paradicsomos- gombás szószokat , de most eszembe jutott ez a régi kedvencem, mutatom Nektek hogy hogyan készítettem:
Kell hozzá:
25 dkg gomba
fél fej lilahagyma
1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
fokhagymapor de lehet friss fokhagyma is
só, bors, rozmaring
pici száraz fehérbor
kb. 1/4 citrom leve és héja
olívaolaj
babérlevél
A gombát megtisztítjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a gombát is, fűszerezzük, és együtt pároljuk pár percig. Hozzáadjuk a bort, a citrom levét, és reszelt héját, valamint a babérlevelet. Pár perc után a paradicsomkonzerv tartalmàt is hozzáöntjük, és 10-15 percig pároljuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük hogy az ízek összeérjenek.Reggelire friss kovászos kenyérrel, vagy pirítóssal tálaljuk!