Hoztam nektek egy klasszikus receptet gombából, ez nem más, mint a svéd gombasaláta
. Valahogy nálam a gomba mindig valamilyen tészta tetején végzi
, mert imádom a paradicsomos- gombás szószokat
, de most eszembe jutott ez a régi kedvencem, mutatom Nektek hogy hogyan készítettem:



Kell hozzá:














A gombát megtisztítjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a gombát is, fűszerezzük, és együtt pároljuk pár percig. Hozzáadjuk a bort, a citrom levét, és reszelt héját, valamint a babérlevelet. Pár perc után a paradicsomkonzerv tartalmàt is hozzáöntjük, és 10-15 percig pároljuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük hogy az ízek összeérjenek.
Reggelire friss kovászos kenyérrel, vagy pirítóssal tálaljuk!
