Az első süti amit elkészítettem az ünnepekre, ez az édesburgonya brownie, ami tényleg annyira egyszerű, hogy teljesen kezdő süti sütőknek is merem ajánlani. Összesen 7 db hozzávaló kellett hozzá de mivel hozzáadott cukrot nem tartalmaz, eritrit “porcukorral” nyugodtan meg lehet szórni a tetejét, akkor 7+1 hozzávaló lesz.
3 db közepes édesburgonya (összesen 60 dkg)
10 dkg zabpehely
7 dkg mandula
1 db tojás
1 kk. sütőpor
4 ek. holland kakaópor
körülbelül 1 dl cukormentes mandulatej
Az édesburgonyákat meghámoztam, megmostam, kockákra vágtam és megfőztem. Közben a zabpelyhet “lisztté” őröltem, majd a mandulát ugyanígy aprítógépben finomra daráltam. Ezután a száraz hozzávalókat összekevertem. Amikor a burgonya megfőtt, azt is pépesre turmixoltam. Hozzáadtam a száraz hozzávalókhoz a tojással együtt, és annyi mandulatejet kevertem még bele, amennyi a megfelelő állag eléréséhez kellett.
180 fokon 25-30 perc alatt megsül. Nekem ez az adag egy 26 cm- es tortaformában 25 perc alatt készen lett, és 20 db “kocka” lett belőle.