Édesburgonya brownie

Az első süti amit elkészítettem az ünnepekre, ez az édesburgonya brownie, ami tényleg annyira egyszerű, hogy teljesen kezdő süti sütőknek is merem ajánlani. Összesen 7 db hozzávaló kellett hozzá⬇️ de mivel hozzáadott cukrot nem tartalmaz, eritrit “porcukorral” nyugodtan meg lehet szórni a tetejét, akkor 7+1 hozzávaló lesz😀😉.
🐰3 db közepes édesburgonya (összesen 60 dkg)
🐰10 dkg zabpehely
🐰7 dkg mandula
🐰1 db tojás
🐰1 kk. sütőpor
🐰4 ek. holland kakaópor
🐰körülbelül 1 dl cukormentes mandulatej
Az édesburgonyákat meghámoztam, megmostam, kockákra vágtam és megfőztem. Közben a zabpelyhet “lisztté” őröltem, majd a mandulát ugyanígy aprítógépben finomra daráltam. Ezután a száraz hozzávalókat összekevertem. Amikor a burgonya megfőtt, azt is pépesre turmixoltam. Hozzáadtam a száraz hozzávalókhoz a tojással együtt, és annyi mandulatejet kevertem még bele, amennyi a megfelelő állag eléréséhez kellett.
180 fokon 25-30 perc alatt megsül. Nekem ez az adag egy 26 cm- es tortaformában 25 perc alatt készen lett, és 20 db “kocka” lett belőle.🐣

Ezek is érdekelhetnek

Shopping Cart