Mostanában annyi túró rudi poszt jött velem szembe, hogy kénytelen voltam készíteni egy saját variációt .
14 darab pici rúdhoz kell:
1 kis csomag sovány túró (250 g)
1/2 tasak zselatin por
1 tasak vaníliás cukor
pár csepp stevia (lehetett volna porcukor is, de az nincs itthon)
1 kk. reszelt narancshéj (tasakos)
100 g étcsoki, nálam most narancsos- mandulás Lindt csoki volt, az édesítőszeres csokikért én annyira nem rajongok, inkább a jó minőségű, magas kakaótartalmú (akár 85-90%)- os étcsokikat szeretem.
Az elkészítése pedig:
A túrót a zselatin porral, a narancshéjjal, és az összes édesítővel kikeverem, pici rudakat “gyúrok” belőlük. A csokit vízgőz felett megolvasztottam, és miután kissé kihűlt, ráöntöttem a rudikra. Hűtőben úgy 30 percet töltött , de ahol türelmesebb a család, ott jó ha tovább marad a hidegben, hogy jól összálljon. Így sem volt rá panasz mondjuk