Ez az eddigi legfinomabb vegán szendvicskrém amit készítettem. A lencse (és általában a száraz hüvelyesek) nagyon értékes élelmiszerek, és nem csak főzeléket lehet belőlük készíteni! Hetente legalább kétszer, de inkább többször javasolt beépíteni az étrendünkbe ezeket az alapanyagokat, például a babféléket, lencseféléket, vagy akàr a csicseriborsót!Én több recept tanulmányozása után kifejlesztettem a saját verziómat a lencsekrémre, és nem túlzok ha azt mondom, isteni lett!
200 g főtt vörös vagy barna lencse
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. sörélesztőpehely
2 tk. mustár
1 marék brazil dió
só, bors
2 kk. kurkuma
1/4 kk. rozmaring
2 kk. kakukkfű
A vöröshagymát, és a fokhagymát apróra vágjuk, és pici olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, és pár másodpercig még együtt pirítjuk. Az aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük. Friss kovászos kenyérrel a legfinomabb!