Lencsekrém

Ez az eddigi legfinomabb vegán szendvicskrém amit készítettem😍. A lencse (és általában a száraz hüvelyesek) nagyon értékes élelmiszerek, és nem csak főzeléket lehet belőlük készíteni! Hetente legalább kétszer, de inkább többször javasolt beépíteni az étrendünkbe ezeket az alapanyagokat, például a babféléket, lencseféléket, vagy akàr a csicseriborsót!💛Én több recept tanulmányozása után kifejlesztettem a saját verziómat a lencsekrémre, és nem túlzok ha azt mondom, isteni lett!⬇️
🥪200 g főtt vörös vagy barna lencse
🥪1/2 fej vöröshagyma
🥪1 gerezd fokhagyma
🥪2 ek. sörélesztőpehely
🥪2 tk. mustár
🥪1 marék brazil dió
🥪só, bors
🥪2 kk. kurkuma
🥪1/4 kk. rozmaring
🥪2 kk. kakukkfű
A vöröshagymát, és a fokhagymát apróra vágjuk, és pici olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, és pár másodpercig még együtt pirítjuk. Az aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük. Friss kovászos kenyérrel a legfinomabb!❤️🧡💛

Ezek is érdekelhetnek

Shopping Cart