/tej, tojásmentes, cukormentes/
És ráadásul teljes kiőrlésű liszttel készült!
De mutatom a receptet, ha szeretnétek ebben a verzióban kipróbálni
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg zabpehelyliszt
1 csomag szárított élesztő
2,5 dl növényi tej (nálam most az új Alpro “this is not milk” zabital)
1 csipet só
30-35 g eritvia
2 ek. szárított, reszelt citromhéj (Kotányi)
5 dkg margarin
A forgatáshoz: darált pekándió, eritvia, olvasztott margarin.
A tetején pedig vaníliapuding van, hígabbra főzve, azt is növényi tejjel, édesítővel készítsétek el ebben a verzióban.
A száraz hozzávalókat összekevertem, hozzáadtam a növényi tejet, és az olvasztott margarint. Az élesztőt egyből a liszthez adtam, de ez a tészta nem is fog úgy megkelni mint egy fehérlisztes, ilyet ne nagyon várjunk tőle. Azért picit próbálkozik, 35 percig pihentetni kell az elkészített tésztát. Ezután 2 részre osztjuk, és kis “kígyókat” sodrunk belőlük. Pár cm- es darabokra vágjuk, és az így kapott “galuskákat” olvasztott margarinba, majd az édesített, darált pekándióba forgatjuk, és egymás mellé helyezzük a formában. 190 fokon 35 percig sült nálam, de a sütő típusától függően változhat a sütési idő. Magában is finom szerintem, olyan mint egy diós péksüti, de vanília sodóval az igazi. A fotó kedvéért keveset tettem rá, de ha eszitek, úgy igazán öntsétek nyakon.