VÖRÖSLENCSE LEVES🫕

A vöröslencse egy nagyon jól használható alapanyag, lehet belőle köret, saláta, leves…
Hamar elkészül, sokkal hamarabb megpuhul mint a hagyományos lencse. Akinél a hüvelyesek panaszt okoznak, nekik is érdemes kis mennyiségben a vöröslencsét kipróbálni, mert kissé könnyebben emészthető mint a barna változat.
Érdemes egyébként a hüvelyeseket rendszeresen beilleszteni a táplálkozásunkba, magas rost, és fehérjetartalmuk hozzájárul a kiegyensúlyozott étrendhez.
Ezúttal leves formájában biztosítottam ezeket, 4 adagra a következő kell hozzá:
🫕20 dkg vöröslencse
🥬1 nagyobb kínai kel negyede
🥕4 db közepes sárgarépa
🧅1 fej vöröshagyma
🧄fokhagyma granulátum
🧂
🥥kókuszolaj (1 evőkanál)
🧂gyömbérpor (1 tk.), kurkuma (1 tk.)
🧂Cayenne bors ízlés szerint
🧂curry
🧂római kömény (1 tk.)
A zöldségeket előkészítjük. Kókuszolajon a felkockázott vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a sárgarépát, pirítjuk, fűszerezzük. Felöntjük 1,2-1,5 l vízzel, es mehet bele a kínai kel is. Pár perc múlva a megmosott vöröslencsét is hozzáadjuk, és 12-15 percig főzzünk. Ha szükséges a végén még ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Shopping Cart