Hoztam Nektek egy tökéletes csicseriborsó curry receptet, ami ideális húsmentes ebéd lehet.
A hozzávalók 3 adagra:
1/2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 üveg csicseriborsó (főtt)
3/4 doboz paradicsompüré ( az 500 g- os kiszerelésből)
4-5 csepp lime olaj ( lehet helyette lime- lé is természetesen, én szeretem az ételekhez adható különböző olajokat, a fotókon mutatom melyiket használtam, nagyon intenzív az íze)
1/4 kk. gyömbérpor
1/4 kk. Cayenne bors
só
1 kk. Tikka masala fűszer
1 ek. kesutejföl
1 marék friss vegyes saláta
Az elkészítése pedig:
Nagyon pici olajon megpároljuk a felkockázott hagymákat . Hozzáadjuk a fűszereket, és a paradicsompürét, valamint a lime cseppeket. Összefőzzük, és mehet bele a csicseriborsó, és a kesutejföl. Pár percig főzzük, és a végén mehet bele 1-2 marék friss vegyes saláta, nekem itthon zacskós sali volt, amiben volt reszelt répa is, de bármilyen vegyes salátamix jól megy hozzá és nagyon feldobja. Kölessel tálaltam, de bulgurral, vagy akár tésztával is finom!