Tápiókapuding növényi ital és stevia felhasználásával, eperpürével rétegezve. Korábban is láthattatok tőlem tápiókapuding receptet mert imádom, nagyon gyorsan elkészíthető, valamint bármilyen gyümölccsel variálható . #gluténmentes táplálkozásban nagyon jó alternatíva, változatosabbá tehető vele az étrend. 4 adaghoz 100 g szárazon mért tápiókagyöngy, 1 dl víz, 5 dl növényi tej, és ízlés szerint édesítőszer valamint gyümölcs kell. A tápióka gyöngyöket először leöntöm az 1 dl vízzel, 10 percet hagyom állni, majd a növényi tejjel megfőzöm és édesítem. Kiemelkedő kálcium és vastartalma teszi egészségessé ezt a desszertet. #edzéselőtt is tökéletes táplálék, hiszen könnyű emészthetősége miatt gyorsan energiát tudunk belőle nyerni ahhoz, hogy az edzésen jól tudjunk teljesíteni!
1 adag kalóriatartalma 130 kcal, és 26 g szénhidrátot tartalmaz eperrel elkészítve. Ha más gyümölccsel készíted akkor az energiatartalom, és a szénhidrát tartalom változni fog! Összehasonlítva körülbelül ugyanennyi kalóriát tartalmaz például 1, 5 db pilóta keksz, amivel gyakorlatilag natív cukrot és rengeteg zsiradékot viszünk be a szervezetünkbe. .