Szuper ebédötletet hoztam Nektek, és ahogy megszokhattátok villámgyors az elkészítése is.
Ez pedig a chilis bab vegán verzióban, és kicsit kevéssé csípősen mert mondjuk én konkrétan nem bírom a csípőset. Szóval igazából ennek új nevet kellene adnom a chilis bab helyett. Hús helyett ezúttal borsófehérje granulátum került bele! Én ezt most próbáltam először, de nagyon bevált! Ha nem találtok éppen ilyet, akkor szójagranulátummal is nyugodtan elkészíthetitek!De jöjjön a recept, mert nagyon nagyon finom lett!
1 konzerv vörösbab
kb. 6-8 evőkanál csemegekukorica (konzerv)
500 g sűrített paradicsom
1/2 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g borsófehérje granulátum
olívaolaj
só, bors, Cayenne bors, aki szeretne chili
1 tk. majoranna
A lilahagymát pici olívaolajon megdinszteljük, mehet utána a fokhagyma is. Ezután a paradicsomszósz, és a bab, valamint a kukorica kerül a hagymára, fűszerezzük, és a végén tesszük csak bele a borsófehérje granulátumot, amit pici vízben a tasakon levő utasítás szerint előtte már pár percre beáztattunk. Extrém gyorsan kész vagyunk, és mivel nagyon siettem, a köretet is gyorsa vettem, ezért esett a kuszkuszra a választásom!.
A receptben szereplő adag kb. 3-4 személynek elég.