A legtöbb kedvenc ételem gyorsan elkészíthető, ahogy ez a cukkínis tészta is. Húsmentes, de mégis fehérjedús, keresd a fehérjeforrást az összetevők között!
Ha szereted a villámgyorsan elkészülő, de finom és tápláló fogásokat, akkor Neked szól a recept
1/2 salátacukkini
5 evőkanál sűrített paradicsom
50 g borsófehérje granulátum
1 evőkanál napraforgó olaj
vöröshagymakrém és fokhagymakrém ( ezzel is gyorsítottam a folyamaton)
só
1 tk. kurkuma (tudtátok, hogy kifejezetten gyulladáscsökkentő hatása van?)
Cayenne bors
durum spagetti
bónusz ha van otthon friss bazsalikom
sörélesztőpehely a tetejére, az a fotón még nincs rajta.
A pici olajon megfuttatom a vöröshagymakrémet és a fokhagymakrémet. A cukkinit megmostam, majd aprítógépben felaprítottam egész “finomra”. Le is lehet reszelni, de ez gyorsabb volt.
A reszelt cukkinit rádobtam az olajra, pár percig kavargattam. Ezután ment bele a sűrített paradicsom, kevés víz, és a fűszerek. Amíg összefőtt, a tasakon szereplő utasítás alapján elkészítettem a borsófehérjét. Ez hatalmas ügyességet igényelt, forró vízzel le kellett önteni, és 5 percig lefedve állni hagyni. Az 5 perc letelte után ezt is hozzákevertem a paradicsomos szószhoz, és kész is!.
A leghosszabb idő a tészta kifőzése volt!
#dietetikustipp#főzzmagadnak